Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 62χρονου και 61χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, μετά τον εντοπισμό εργαστηρίου καλλιέργειας φυτών κάνναβης στην κοινότητα Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, διεξήγαγαν χθες έρευνες σε δύο υποστατικά, βάσει δικαστικού εντάλματος.

Σε ένα από αυτά εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με μεγάλο αριθμό υπό καλλιέργεια φυτών κάνναβης, τα οποία ήταν φυτεμένα σε πλαστικές γλάστρες, καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Εντοπίστηκαν, επίσης, ειδικά συστήματα φωτισμού, εξαερισμού, συσκευές αποξήρανσης, ντεπόζιτο νερού, καθώς επίσης και διάφορα άλλα τεκμήρια. Επίσης ανευρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, σε διάφορα χαρτονομίσματα, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστά.

Στο διπλανό υποστατικό, ανευρέθηκαν φυτεμένα σε γλάστρες, οκτώ υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι, στα δύο υποστατικά, υπήρχε παράνομη επέμβαση σε μετρητή της ΑΗΚ, με την οποία φαίνεται να γινόταν υποκλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο 62χρονος και ο 61χρονος εντοπίστηκαν στο χώρο και συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ ανακρινόμενοι έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες στις οικίες των πιο πάνω προσώπων, όπου στην οικία του 62χρονου, παρουσία ακόμη ενός προσώπου, γυναίκας ηλικίας 60 ετών, εντοπίστηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης και ένας σπαστήρας. Η 60χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα.

Οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστήριο, χωρίς να εκπροσωπούνται από δικηγόρο και δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στη σκηνή, για να γίνει, στην παρουσία τους, η καταμέτρηση των ανευρεθέντων.