Συνεχίζεται η υλοποίηση του πλάνου για σταδιακό και ελεγχόμενο επαναπατρισμό πολιτών στην Κύπρο, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας ότι έχουν επιστρέψει γύρω στις 5 χιλιάδες συμπατριώτες μας από το εξωτερικό, ενώ ενδιαφέρον για επιστροφή έχουν εκδηλώσει γύρω στις 9 με 10 χιλιάδες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι περί τα τέλη Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπατρισμού, ωστόσο, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εκτείνεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ, μιλώντας στο Κανάλι 6, είπε ότι αναμένεται ότι θα κατατεθεί πρόταση από τον Υπουργό Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, για συνέχιση του έκτακτου επιδόματος ύψους 750 ευρώ για όσους επιλέγουν να παραμείνουν στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση για την επαναλειτουργία των αεροδρομίων και τα ζητήματα του τουρισμού, ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για διαφορετικές και συγκρουόμενες προσεγγίσεις για την πανδημία του κορωνοϊού σε επίπεδο ΕΕ. Όπως είπε, αρκετά κράτη ακολουθούν δυστυχώς μοναχικούς δρόμους για αντιμετώπιση της πανδημίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κοινή προσέγγιση από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού.