Υπέρμετρα αυστηρή και υπερβολική θεωρεί η Συντεχνία Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, την απόφαση της Συγκλήτου για το μέτρο μετακίνησης και αποκλεισμού από δραστηριότητες, στα ανεμβολίαστα μέλη της, ενώ δεν αποκλείει τη λήψη μέτρων αν δεν αναθεωρηθεί η απόφαση.

Σε ανακοίνωση της, η ΣΥΤΕΠΑΚ εκφράζει την έντονη αντίθεση της αναφορικά με το Πρωτόκολλο για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων για το επερχόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με το οποίο θα επιβάλλεται στο ανεμβολίαστο Διοικητικό Προσωπικό το μέτρο της μετακίνησης, καθώς επίσης και το μέτρο του αποκλεισμού τους από διάφορες πανεπιστημιακές δραστηριότητες.

«Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την προσπάθεια του ΤΕΠΑΚ για αποτροπή της μετάδοσης της COVID-19, όμως είναι η θέση μας πως το επιβαλλόμενο μέτρο της μετακίνησης στα ανεμβολίαστα μέλη μας συνιστά πράξη μονομερή, η οποία είναι υπέρμετρα αυστηρή και υπερβολική και θα πλήξει μετά βεβαιότητας την εργασιακή ομαλότητα και την εργασιακή σταθερότητα εντός των κόλπων του Πανεπιστημίου», προστίθεται.

Παράλληλα, η ΣΥΤΕΠΑΚ καταδικάζει «την στάση του ΤΕΠΑΚ, το οποίο για πολλοστή φορά επιλέγει να ενεργεί αυτόβουλα και χωρίς καμία διάθεση για διάλογο και προηγούμενη διαβούλευση».

Η στάση αυτή του ΤΕΠΑΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «τορπιλίζει το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας που πρέπει να υπάρχει, αφού δεν νοείται να λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν τα μέλη της ΣΥΤΕΠΑΚ και να επιλέγεται η παραγνώριση της».

Σημειώνεται δε ότι «το ΤΕΠΑΚ έχει καθήκον υποχρέωσης και διαβούλευσης το οποίο όφειλε να τηρήσει» και πως «η ΣΥΤΕΠΑΚ επιδιώκει να διαφυλάξει την ενότητα όλων των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, αποφεύγοντας τις διχαστικές καταστάσεις που συμβαίνουν στην ευρύτερη κοινωνία».

Επιπρόσθετα, η Συντεχνία εκφράζει ομοφωνία στις θέσεις της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) και στηρίζει την ανακοίνωση της, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2021, ενώ τονίζει ότι «αφουγκράζεται τις ανησυχίες των φοιτητών και θεωρεί ότι το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έρθει σε μια κοινά αποδεκτή πολιτική διεξαγωγής των μαθημάτων».

Η ΣΥΤΕΠΑΚ αναφέρει πως στηρίζει όλα τα μέλη της και δεν θα ανεχτεί τον διαχωρισμό του Διοικητικού Προσωπικού σε κατηγορίες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ενώ καλεί το ΤΕΠΑΚ «έστω και την υστάτη να προβεί σε αναθεώρηση της απόφασης του και όπως το θέμα επαναρυθμιστεί στα πλαίσια εποικοδομητικού και επωφελούς διαλόγου».

Την ίδια ώρα προειδοποιεί ότι, «εάν και εφόσον το ΤΕΠΑΚ επιμείνει στην εφαρμογή της απόφασης ως έχει, τότε ως ΣΥΤΕΠΑΚ επιφυλασσόμαστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της λήψης σχετικών μέτρων».