Σε ραδιοφωνικό σταθμό στο Ουισκόνσιν μίλησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να δείξει την επάρκεια του για τις εκλογές εν μέσω αντιδράσεων για τη διανοητική του οξύτητα, και ενώ οι Αμερικανοί γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της ανεξαρτησίας.

Ο Μπάιντεν προσπάθησε να δείξει ότι είναι ικανός για επανεκλογή για να υπηρετήσει άλλη μια θητεία, ενώ στο κόμμα του πληθαίνουν οι φωνές για εξεύρεση άλλου υποψηφίου στην κούρσα των εκλογών τον Νοέμβριο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ρεπουμπλικανός  Ντόναλντ Τραμπ έχει ένα μικρό προβάδισμα μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας.

«Είχα μια κακή νύχτα», παραδέχτηκε ο Μπάιντεν στο Civic Media του Ουισκόνσιν, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που ηχογραφήθηκε την Πέμπτη.

“Έκανα λάθος. Έκανα λάθος”, πρόσθεσε. “Αυτά είναι 90 λεπτά στη σκηνή. Κοιτάξτε τι έχω κάνει σε 3,5 χρόνια.”

Ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνει ότι ο Μπάιντεν «δεν θα παραιτηθεί».

Το περιοδικό The Economist ήταν το τελευταίο σημαντικό έντυπο που κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί, μετά τους New York Times και την Boston Globe.

Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί σε προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή στο Μάντισον του Ουισκόνσιν.

Σήμερα, ημέρα της ανεξαρτησίας, παραμένει στην Ουάσινγκτον με την οικογένειά του.

Η συγκέντρωση του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν και η συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, έχουν ως στόχο να αποδείξουν την ικανότητά του να μιλά εκ του προχείρου και να συναναστρέφεται με ψηφοφόρους και δημοσιογράφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ