Υπέρ της αυτοδιάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θέτοντας ως προϋπόθεση να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση και να μην αποτελέσει η αυτοδιάλυση αιτία για νέες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Υπέδειξε ότι ήδη η Βουλή είναι, έτσι κι αλλιώς, σχεδόν παράλυτη, αφού σημαντικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων σημαντικών ζητημάτων, δεν προωθούνται για ψήφιση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι πρέπει να ξαναφέρουμε την αξιοπιστία στη Βουλή, ξεπερνώντας κομματικές αντιπαραθέσεις. Ήδη ο ΔΗΣΥ, είπε, έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία, στηρίζοντας για την προεδρία της Βουλής, βουλευτή του ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του ΔΗΚΟ για καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Νεοφύτου τόνισε πως είναι ό,τι χειρότερο, να τιμωρούνται οι πολίτες και το σύνολο της οικονομίας.

Σημείωσε ότι, ακόμη και αν υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό το ΔΗΚΟ, δεν σημαίνει ότι θα υπερψηφιστεί τελικά ο προϋπολογισμός.