Αν δεν υπάρξει έγκριση από τη Βουλή του προϋπολογισμού για πρόσληψη ΣΥΟΠ ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των στρατιωτών που θα ζητήσουν αναστολή για τα βρετανικά Πανεπιστήμια, δεν θα προχωρήσει η απόφαση για την αναστολή αυτή της θητείας τους, διευκρίνισε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της αναστολής της θητείας στους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων και παράλληλα της έλλειψης των ΣΥΟΠ, ο Υπουργός είπε πως η θέση είναι ξεκάθαρη, ότι αν δεν υπάρξει η έγκριση από τη Βουλή για να προσληφθούν οι επιπλέον ΣΥΟΠ, δεν θα προχωρήσει η οποιαδήποτε αναστολή στη θητεία των στρατιωτών.

Διευκρίνισε πως η έλλειψη ενός αριθμού ΣΥΟΠ δεν συνδέεται με την αναστολή της. Είναι δυο ξεχωριστά θέματα, όπως είπε, και οι θέσεις για ΣΥΟΠ που είναι μειωμένες θα καλυφθούν ούτως ή άλλως, ενώ το θέμα της θητείας δεν θα υπάρξει αναστολή αν δεν υπάρξει προώθηση και ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην περιοχή, ο κ. Πετρίδης είπε πως «βλέπουμε και ενημερωνόμαστε και αξιολογούμε τα δεδομένα».

Η ΕΦ έχει το δικό της πλάνο, σημείωσε, το οποίο ιεραρχεί και βλέπει τα δεδομένα «με βάση και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Να διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είναι μέσα στα πλάνα μας ο εκσυγχρονισμός με βάση το σχέδιο που έχουμε ως ΕΦ», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσο μας ανησυχούν οι τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Πετρίδης είπε πως αυτό που κάνουμε εμείς είναι να διατηρούμε τις σχέσεις και τις συνεργασίες με τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ και απ΄ εκεί και πέρα αξιολογούνται και όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες.