Με στόχο η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο κανονικά κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Κυβέρνηση ανακοινώνει την Τετάρτη μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις δράσεις και τις προοπτικές του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλας αναφέρθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις γύρω από το θέμα της πανδημίας, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του Υπουργείου καθώς και για το θέμα των εμβολιασμών.

Ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως ο στόχος με τα νέα μέτρα είναι να λειτουργήσει η κοινωνία ομαλά κατά τη διάρκεια των γιορτών, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση ενώ θεωρεί λογικές τις αντιδράσεις των διάφορων ομάδων του πληθυσμού, όπως των εργοδοτών και των οργανωμένων γονέων, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών για τη λήψη των όποιων μέτρων.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό των εμβολιασμών τις τελευταίες μέρες, σημειώνοντας πως μόνο χθες εμβολιάστηκαν 8 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων τα χίλια με την πρώτη δόση. Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα με καθυστερήσεις στα walk in εμβολιαστικά κέντρα και δήλωσε πως σήμερα πάρθηκε η απόφαση για μέτρα ώστε να μειωθούν τα προβλήματα αυτά.

Αναφερόμενος στην γενικότερη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως το κόστος για το κράτος, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και τον περιορισμό της πανδημίας, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου ανήλθε στα 125 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο ήταν πέραν του εγκριθέντος προϋπολογισμού του Υπουργείου.