«Κάναμε τους σχεδιασμούς μας αλλά δεν είχαμε ενώπιον μας την τελική επιδημιολογική εικόνα» τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας ανέμενε τις τελικές συστάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο από τους ειδικούς του υπουργείου υγείας. Σημείωσε ότι οι συστάσεις αυτές δόθηκαν στις 21 Αυγούστου όταν και λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών ωστόσο όπως είπε ισχύει ένα διάταγμα που είναι νόμος. Εξέφρασε δε την άποψη ότι τα παιδιά της μέσης εκπαίδευσης θα μπορέσουν να πειθαρχήσουν στις οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Για τα θρανία ο Υπουργός Παιδείας, επεσήμανε ότι θα γίνουν ρυθμίσεις αναλόγως των ιδιαίτερων ζητημάτων στο κάθε σχολείο. Ανέφερε ότι τα περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν είναι στα παλαιότερα σχολεία που έχουν έλλειψη αιθουσών. Μια από τις οδηγίες όπως είπε είναι να αξιοποιηθούν όλες οι αίθουσες των σχολείων.

ΠΟΕΔ: Θα έπρεπε να είναι έτοιμο το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο έτοιμο για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.

Επικρατεί όπως υποστήριξε ένα χάος στα σχολεία αφού οι σχολικές εφορείες τρέχουν την τελευταία στιγμή να ετοιμάσουν τα λεγόμενα τριπλά θρανία, ενώ τα μονά θρανία που παραγγέλθηκαν δεν έχουν ακόμα έρθει. Είπε ακόμα ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε μείωση στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, αξιοποιώντας όλες τις αίθουσες των σχολικών μονάδων.

Εξέφρασε αμφιβολία κατά πόσο θα γίνει κατορθωτό να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας θα κληθεί όπως φαίνεται να λάβει απόφαση επ’ αυτού.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι σχολικές εφορείες

Οι γονείς έχουν έγνοια για επιστροφή όλων των παιδιών με ασφάλεια στα σχολεία ανέφερε από την πλευρά του ο Σωτήρης Χριστοφή πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης.
Υπέδειξε ότι δυστυχώς δεν είναι έτοιμα τα σχολεία αυτή τη στιγμή, καθώς οι σχολικές εφορείες δίνουν μάχη για να είναι έτοιμα τα σχολεία τη Δευτέρα. Οι οργανωμένοι γονείς όπως είπε κατέθεσαν ενώπιον στο Υπουργείο Παιδείας, ένα δωδεκάλογο εισηγήσεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανησυχίες από τους καθηγητές Μέσης εκπαίδευσης

Υπάρχουν ανησυχίες και προβληματισμοί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είπε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατσησάββας σημειώνοντας ότι φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στην Μέση εκπαίδευση. Σημείωσε ότι οι καθηγητές αναμένουν εγκυκλίους για το πώς θα διδάξουν συγκεκριμένα μαθήματα όπως η γυμναστική ή η φυσική και η χημεία που απαιτούν ενεργό συμμετοχή μαθητών στα εργαστήρια. Την ερχόμενη Παρασκευή όπως είπε έχει οριστεί σύσκεψη στο Υπουργείο Παδείας στην παρουσία της επιδημιολόγου, Ζωής Πανά για να δοθούν πρακτικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς.