Έτοιμο είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το πρωτόκολλο βρίσκεται «για τελική έγκριση στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους».

Όπως είπε σε δηλώσεις του στο Υπουργείο, το πρωτόκολλο είναι ίδιο με αυτό του Μάη αλλά επικαιροποιημένο, με βασική αλλαγή τη σύσταση και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ότι πρέπει να τηρείται η απόσταση ενός μέτρου από έκαστο μαθητή.

Ανέφερε ότι μελετώνται τα ενδεχόμενα για μονά θρανία, για δύο θρανία ενωμένα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τρεις μαθητές ενώ με βάση τους αριθμούς της Κύπρου μπορούν να να φοιτήσουν με φυσική παρουσία όλοι οι μαθητές μας, πάντα με τη χρήση μάσκας.

Εξάλλου, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε και την υπογραφή συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο Cambridge για πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας στο δημόσιο σχολείο με ισχύ από την φετινή σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβρη.

«Μετά από την όλη μελέτη αυτού του εγχειρήματος, μετά από διαβουλεύσεις και προετοιμασία έχουμε υπογράψει συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Cambridge και πιο συγκεκριμένα με το Cambridge Assessment International Educational και το Cambridge Assessment English», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Εξήγησε ότι «είναι μια συμφωνία για την πιστοποίηση της γνώσης της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία» η υλοποίηση της οποίας αρχίζει από τον επόμενο μήνα με την έναρξη της αμέσως επόμενης σχολικής χρονιάς.