Η κυβέρνηση κατέβαλε τεράστια προσπάθεια μέσω διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους και βάσει των οικονομικών δεδομένων να εκπονήσει ένα σχέδιο που να αποτρέπει απολύσεις ώστε να αποφευχθούν επίπεδα ανεργίας όπως το 2013, τόνισε η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, σχολιάζοντας τη θετική αποδοχή των σχεδίων στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν χθες

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, η υπουργός τόνισε πως όσοι εργοδότες μετάσχουν στα σχέδια, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε απολύσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αλλά ούτε σε μειώσεις μισθών. Σημείωσε πως για να επιτευχθεί αυτό, το κράτος έχει διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ από τον Μάρτιο για να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Σε σχέση με την αναγγελία για ελκυστικές προσφορές από τους ξενοδόχους που θα ωφεληθούν από τα νέα σχέδια για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι αποτελεί υποχρέωση των ξενοδόχων και ότι θα ελεγχθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα μπορεί να επιβάλει κυρώσεις.

Για το εφάπαξ ποσό που θα δοθεί σε επιχειρήσεις κι έχει εγκριθεί και από τη Βουλή, η Ζέτα Αιμιλιανίδου είπε ότι αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα. Όταν δοθεί το «πράσινο φως» από τον Κομισιόν, το ποσό θα δοθεί αυτόματα σε όσους έχουν συμμετάσχει κι εγκριθεί στα σχέδια της 2ης περιόδου.