Η κυπριακή κοινωνία είναι έτοιμη να λειτουργήσει με τρόπο, πιο συμβατό με την νέα ψηφιακή εποχή, ανέφερε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Υφυπουργός Έρευνας και Kαινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που προέκυψαν με την έλευση της πανδημίας του κορωνοιού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι λόγω της πανδημίας πράγματα που ίσως χρειάζονταν μέχρι και δέκα χρόνια για να υλοποιηθούν, έγιναν πράξη μέσα σε μερικούς μήνες.

Ο ψηφιακός ανασχηματισμός ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σταδιακά, θέτοντας προτεραιότητες και κάνοντας βήματα στα αυτονόητα, τόνισε ο Κυριάκος Κόκκινος, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, στις εγγραφές των παιδιών στα σχολεία, καθώς και στην ηλεκτρονική εγγραφή των νεοσυλλέκτων.

Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια οι πολίτες που θέλουν να καταθέσουν μια αίτηση στο τμήμα  πολεοδομίας, να το κάνουν διαδικτυακά και να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης τους.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας ανέφερε επίσης, ότι γίνεται και προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, δηλαδή να επιτρέπεται η ηλεκτρονική καταχώρηση υποθέσεων ή να γίνονται κάποιες δίκες μέσω διαδικτύου, στα πρότυπα χωρών του εξωτερικού.