Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας μετά το lockdown, προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού εξετάζουν με εντατικό ρυθμό αιτήσεις για αδειοδότηση νέων ή για ανανέωση και κατάταξη υφιστάμενων κέντρων αναψυχής.

Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, το Υφυπουργείο αδειοδότησε ή ανανέωσε άδειες σε συνολικά 105 τέτοιες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, σε γραπτή δήλωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφέρεται: «Μετά τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου Nava Seaside, που βρίσκεται στην οδό Περνέρας, στον Δήμο Παραλιμνίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε αιτηθεί ανανέωση κατάταξης και έκδοση άδειας λειτουργίας ως εστιατορίου, για το 2020, στις 9 Ιανουαρίου του 2020.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για ανανέωση εγκρίθηκε υπό τους πιο κάτω όρους: Να εξασφάλιζε υγειονομικά πιστοποιητικά από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, να υποβαλόταν υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή/Γραμματέα της εταιρείας ότι η εταιρεία θα εξακολουθούσε να υφίσταται και ότι δεν θα υπήρχαν αλλαγές και ότι το εν λόγω υποστατικό θα συμμορφωνόταν αμέσως με όρους που θα έθετε η Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τέθηκαν όλα τα πιστοποιητικά που αποδείκνυαν συμμόρφωση του εν λόγω εστιατορίου με τους όρους που είχαν τεθεί.

Αναφέρεται ακόμη ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έλαβε επίσης επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάλθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με την οποία τον πληροφορούσε ότι το υποστατικό επιθεωρήθηκε από απόψεως πυροπροστασίας την ίδια μέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020 και κρίθηκε κατάλληλο.

«Ως εκ τούτου, το Υφυπουργείο δεν είχε λόγο να απορρίψει την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του εστιατορίου για το 2020. Διευκρινίζεται ότι ασχέτως της ανανέωσης άδειας λειτουργίας του εστιατορίου, τα αδικήματα της επιχείρησης σε σχέση με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, θα τεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Ιουνίου», σημειώνεται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ