Ανακριτική ομάδα με επικεφαλής τον βοηθό υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, συστάθηκε για τη διερεύνηση των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες βράδυ μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, το ΤΑΕ Λεμεσού έχει εξασφαλίσει κάποια βίντεο τα οποία βρίσκονται υπό εξέταση, προκειμένου να αναγνωριστούν πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ωστόσο, όπως μας λέχθηκε, το έργο είναι δύσκολο αφού οι εμπλεκόμενοι φορούσαν κουκούλες.

Κατά τα επεισόδια ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα 6 αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή και ανήκουν σε περίοικους, υπέστησαν ζημιές.

Όπως κατήγγειλαν πολίτες στο Κανάλι 6, από τον πόλεμο φωτοβολίδων και μολότοφ που υπήρξε, ξέσπασαν φωτιές σε κήπους πολυκατοικίας και οικίας στην περιοχή, τις οποίες κατέσβησαν οι περίοικοι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 και 30 το βράδυ, όταν ομάδα οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ επιτέθηκε με φτυάρια και πέτρες σε οχήματα οπαδών της ΑΕΛ, που περνούσαν έξω από το ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, δεκάδες οπαδοί της ΑΕΛ μετέβηκαν στην περιοχή και ακολούθησε ανταλλαγή πυροτεχνημάτων, πυρσών και φωτοβολίδων μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την σκηνή παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός πυροτεχνημάτων.

Το Κανάλι 6 υπήρξε δέκτης καταγγελιών από πολίτες ότι είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ότι υπήρχαν κουκουλοφόροι στην περιοχή με άγριες διαθέσεις, ωστόσο δεν υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση της δύναμης.

Από πλευράς Αστυνομίας Λεμεσού, μας λέχθηκε πως, δεδομένου ότι δεν υπήρξαν πληροφορίες από πριν για τα επεισόδια, τα διαθέσιμα περίπολα εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να τα βάλουν με τους εκατοντάδες κουκουλοφόρους που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί.

Κλήθηκε προσωπικό που βρισκόταν εκτός εργασίας, καθώς και η ΜΜΑΔ από τη Λευκωσία, ωστόσο μέχρι να καταφτάσουν,  είχαν ήδη εξελιχθεί τα επεισόδια.