Ξεκινούν εντός των ημερών οι εργασίες επιδιόρθωσης του σοβαρού προβλήματος διάβρωσης των πρανών στον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Πάφου, παρά την Πέτρα του Ρωμιού, που προέκυψε από τις αρχές του 2019.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 η επαρχιακή Μηχανικός των δημοσίων έργων στην Πάφο, Αντιγόνη Τύλληρου, τα έργα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσουν 5 μήνες.

Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου, Λάζαρος Λαζάρου, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι, σε απάντηση επιστολής που είχε στείλει το Κοινοτικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Μεταφορών, αναφέρεται ότι κατακυρώθηκε η σχετική προσφορά.

Πρόσθεσε δε, πως τα έργα αναμένεται ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του χρόνου.

Όπως μας είπε ο κ. Λαζάρου, το θέμα θα συζητηθεί και στη διάρκεια συνάντησης που θα έχει το κοινοτικό συμβούλιο Πισσουρίου την Παρασκευή, 7 Μαΐου, με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο.

Πέρα από το θέμα του δρόμου, στη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της διάβρωσης στον κόλπο Πισσουρίου.

Ο κοινοτάρχης Πισσουρίου τόνισε πως το πρόβλημα με τον δρόμο κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι μπορούσε να φανταστεί κάποιος και πως δεν ήταν η πρώτη επιστολή που στάλθηκε από πλευράς της τοπικής αρχής για το πρόβλημα.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ετοίμασε μελέτη για την αντιμετώπιση της αστοχίας στο οδόστρωμα, αλλά τα έργα καθυστερούν από το 2019 που προέκυψε το πρόβλημα.

Κατά καιρούς υπήρξαν παράπονα από πολίτες ότι οι προσωρινές διευθετήσεις που έγιναν, καθώς και οι σημάνσεις είναι προβληματικές με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι.

Τις επικρίσεις απορρίπτει το Τμήμα Δημοσίων Έργων που υποστηρίζει ότι ουδέποτε έκλεισε η πρόσβαση προς την Πέτρα του Ρωμιού και ότι οι σημάνσεις είναι ικανοποιητικές για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Στα έργα που θα γίνουν στην περιοχή περιλαμβάνεται τοποθέτηση πασσάλων για την στήριξη των όγκων χώματος και την αντιμετώπιση της διάβρωσης.