Έρευνες για τη διακρίβωση των αιτιών της μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία ξεκινούν σήμερα οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ η σκηνή της φωτιάς παρέμεινε υπό φρούρηση στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες των ειδικών θα επικεντρωθούν στα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στον χώρο εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου, που πιθανό να προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε χθες βράδυ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν εντοπίσθηκαν ενδείξεις και δεν υπήρξαν μαρτυρίες για ρίψη βόμβας τύπου μολότοφ στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία.

Οι συνεργάτες του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη Λευκωσία συνεργάζονται με την Κυπριακή Αστυνομία και αν επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε βόμβα τύπου μολότοφ, τότε η επίθεση θα είναι μια «κλασική τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο επικεφαλής της «Ρωσικής Συνεργασίας» , του αρμόδιου οργανισμού υπό το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, στον οποίο υπάγονται τα αντίστοιχα Κέντρα του εξωτερικού.

«Είναι φυσικό ότι απευθυνόμαστε στα όργανα επιβολής του νόμου. Παρακολουθούμε τις βιντεοσκοπήσεις από τις κάμερες ασφαλείας, θα μεταβιβάσουμε τα πάντα στην Αστυνομία», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριμάκοφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζουμε επακριβώς, εάν επρόκειτο για βόμβα μολότοφ. Εάν επιβεβαιωθεί ότι είναι βόμβα μολότοφ, πρόκειται για μια κλασική τρομοκρατική ενέργεια».