Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκίνησε τις επαφές του με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας. 

Ο κ. Τσαβούσογλου έφτασε στα κατεχόμενα το βράδυ του Σαββάτου και αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. 

Σύμφωνα με το «Μπαϊράκ», σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνάντησε εκπροσώπους τ/κ οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα «Σες Κίμπρις», η συνάντηση έλαβε χώρα στο «Λευκό Σπίτι» που βρίσκεται στην Κερύνεια. Στην συνάντηση τον κ. Τσαβούσογλου συνόδευσαν ο «πρέσβης» της Τουρκίας, Αλί Μουράτ Μπάστσερι και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Οντάλ. 

Νωρίτερα η «Γιενί Ντουζέν« μετέδωσε ότι για την συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου στο «Λευκό Σπίτι» που βρίσκεται στην Κερύνεια, έλαβαν πρόσκληση 22 τ/κ οργανώσεις. 

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα, εκπρόσωποι της «ένωσης δικηγορικών συλλόγων», του τ/κ «ιατρικού συλλόγου», του «επιμελητηρίου αρχιτεκτόνων και μηχανικών», της τ/κ «ένωσης εμπόρων και βιοτεχνών» και της «ένωσης εργολάβων» δήλωσαν ότι δεν λάβανε πρόκληση για την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η «πρεσβεία». 

Την ίδια ώρα, άλλες οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα συναντήσουν τον κ. Τσαβούσογλου. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 13.30 ο κ. Τσαβούσογλου θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερσίν Τατάρ. Επίσης, ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με μέλη της «κυβέρνησης». 

Πηγή: ΚΥΠΕ