Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με στόχο την εύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο στενός συνεργάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχάιλο Ποντόλιακ οι συζητήσεις γίνονται «για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση αποχώρηση στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφαλείας».

«Δύσκολη συζήτηση. Αν και η Ρωσία συνειδητοποιεί τον παραλογισμό των επιθετικών της ενεργειών, εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι 19 ημέρες βίας κατά των ουκρανικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική» καταλήγει ο Ποντόλιακ στο μήνυμά του.

Η Ουκρανία, όπως αναφέρει το Reuters, παραμένει αμετακίνητη στο να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μελλοντικές σχέσεις της με τη Ρωσία και η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει κατά πολιτών και επιμένει ότι στόχος της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της χώρας.