Ξεκίνησε γύρω στις 1800 τοπική ώρα στη Γενεύη (1900 ώρα Κύπρου) η διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης τύπου 5+1 για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο κ. Γκουτέρες.

Προηγήθηκε η διμερής συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με την οποία ξεκίνησε η άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Από πλευράς ΗΕ, στις διμερείς συναντήσεις μετέχουν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, εκτός από τον κ. Γκουτέρες η Ειδική του Απεσταλμένη, Τζέιν Χολ Λουτ, η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, και η Ειδική του Αντιπρόσωπος στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Κυριάκος Κουρος, οι Παντελής Παντελίδης, Αδριανός Κυριακίδης και ένας εκ των Κωνσταντίνος Κόμπος και Άρη Κωνσταντινιδη, ανάλογα με τα θέματα που θα απασχολήσουν.

Τόσο οι διμερείς συναντήσεις, όσο και η δεξίωση την οποία παραθέτει απόψε ο κ. Γκουτέρες για τους επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην άτυπη διάσκεψη, πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Intercontinental όπου διαμένει η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ