Ξεκίνησε η αποστολή επιστολών έγκρισης για το Σχέδιο Ενοίκιο/Δόσης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ, Λάμπρος Παπαδόπουλος. Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 2.092 αιτήσεις και οι 1.448 από αυτές θεωρούνται επιλέξιμες. Οι πρώτες επιστολές έχουν ήδη σταλεί και αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το Σχέδιο, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 και θα δεχθεί αιτήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, στοχεύει στην προστασία της κύριας κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αιτήσεις θα περάσουν από τεχνικό έλεγχο και εκτιμήσεις, ενώ στο τέλος θα ολοκληρωθεί η απόκτηση των ακινήτων.

Πρόσθεσε πως το Σχέδιο θα διαγράψει όλες τις σχετικές δανειακές υποχρεώσεις των δανειοληπτών, δίνοντάς τους μια νέα αρχή και δυνατότητα επανένταξης στο τραπεζικό σύστημα. Υπενθύμισε επίσης ότι μετά από πέντε χρόνια οι δανειολήπτες θα μπορούν να επαναγοράσουν το ακίνητό τους σε τιμή που θα αντιστοιχεί περίπου στο 65% της αρχικής του αξίας. Κάλεσε όσους πληρούν τα κριτήρια να υποβάλουν αίτηση το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ