Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την κατασκευή του 1ου τμήματος του δρόμου Λεμεσού-Σαϊττά, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο κέρδισε την ένσταση που εκκρεμούσε στην αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για το έργο.

Η πρώτη φάση του έργου εκτείνεται από τα Πολεμίδια μέχρι την Παλώδια σε μήκος 3,7 χιλιομέτρων και έχει κατακυρωθεί στην εργοληπτική εταιρεία Cyfield, έναντι του ποσού των 26.126.000 ευρώ.

Εξάλλου, το Υπουργείο Μεταφορών προχωρά στην προκήρυξη προσφορών εντός Μαΐου, μ’ ένα κονδύλι 120 χιλιάδων ευρώ για την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας στον παρακαμπτήριο, για την απάμβλυνση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή.

Με την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο, μ’ έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε στην Κύπρο, θα υπάρξει μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης έως 50%, με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, όπως είπε στο Κανάλι 6 ο Γιάννης Καρούσος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μελλοντικά το μέτρο θα επεκταθεί και στους άλλους κόμβους του παρακαμπτηρίου αφού, με μια σχετικά μικρή δαπάνη, επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα.