Ξεκινά άμεσα η διερεύνηση του περιστατικού της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το Σάββατο στον χώρο αποθήκευσης και κοπής παλαιών ελαστικών, σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ και το Τμήμα Περιβάλλοντος,  σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η εταιρεία ENERCO – Energy Recovery Ltd, συνδεδεμένη εταιρεία της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο, 11 Ιουνίου προκλήθηκε σε κινητό τεμαχιστή ενώ εκτελούνταν εργασίες τεμαχισμού ελαστικών.

“Ενεργοποιήθηκε αμέσως το προσωπικό που εργαζόταν και προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, όπως χρήση φορητών πυροσβεστήρων, του σταθερού συστήματος πυρόσβεσης με νερό που υπάρχει εγκατεστημένο στον χώρο αλλά και άλλων μέσων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Το προσωπικό της εταιρείας που εργαζόταν δεν διέτρεξε κάποιο κίνδυνο και είναι όλοι καλά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν δεν κατέστη δυνατή η κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε παρακείμενους σωρούς και να επεκταθεί. “Με συντονισμένες ενέργειες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΜΑΚ, και χρησιμοποιώντας επιλεγμένους συνεργάτες και το προσωπικό μας, πετύχαμε τον περιορισμό της φωτιάς σε συγκεκριμένο χώρο”, σημειώνει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος χώρος αποθήκευσης είναι αδειοδοτημένος και επιλέγηκε λόγω της μεγάλης απόστασης που έχει τόσο από τις κοινότητες και τις οικίες όσο και από φυτικές καλλιέργειες και δάση. Όλοι οι όροι ασφάλειας που προβλέπονται από τις άδειες αποθήκευσης και διαχείρισης τηρούνται επιμελώς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση, “ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το προσωπικό των συνεργατών και της εταιρείας μας καθώς επίσης και τις εταιρείες-συνεργάτες που προσέφεραν προσωπικό με εξειδικευμένα βαρέα μηχανήματα και εξοπλισμό”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ