Η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων δεκαετιών για το τέρας του Λοχ Νες θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα.

Το προσωπικό του πρόσφατα ανανεωμένου Loch Ness Centre έχει συνεργαστεί με μια ομάδα ανεξάρτητων και εθελοντών ερευνητών, την Loch Ness Exploration (LNE), για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Το κέντρο αναζητά περισσότερους εκκολαπτόμενους κυνηγούς της Νέσι για να συμμετάσχουν στην έρευνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Αυγούστου. Η έρευνα αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη του είδους της από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη για ίχνη του μυθικού τέρατος το 1972.

Θα αναπτυχθεί τοπογραφικός εξοπλισμός που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη λίμνη για να αποκαλυφθούν τα μυστικά των μυστηριωδών νερών.

Αυτό θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παράγουν θερμικές εικόνες του νερού από τον αέρα χρησιμοποιώντας υπέρυθρες κάμερες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν παράξενων ανωμαλιών.

Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, για τυχόν κλήσεις που μοιάζουν με τις φωνές της Νέσι, καθώς και άλλη τεχνολογία που θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη στην έρευνα.

Το Loch Ness Centre και το LNE αναζητούν εθελοντές για να παρακολουθούν τυχόν διαλείμματα στο νερό ή άλλες ανεξήγητες κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Κάθε πρωί, ο Alan McKenna από το LNE θα ενημερώνει τους εθελοντές στο κέντρο για το τι πρέπει να προσέχουν και πώς να καταγράφουν τα ευρήματα. Το απόγευμα θα υπάρχει επίσης ενημέρωση για τα γεγονότα της ημέρας.

Πηγή: Daily Mail