Η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου ανακοίνωσε χθες το βράδυ τα όσα αποφάσισε σχετικά με όσες διοργανώσεις βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Η ομοσπονδία γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα για τις περισσότερες διοργανώσεις της, με εξαίρεση το WRC, οι οριστικές αποφάσεις του οποίου θα παρθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρο στην χώρα μας για την συγκεκριμένη διοργάνωση, γιατί πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό κάνουν λόγο για πιθανή ένταξη του Ράλλυ Κύπρος στο νέο αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC της φετινής σεζόν.

Τί ισχύει αυτή την στιγμή

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πρέπει να πούμε πως για να γίνει απονομή του τίτλου στο WRC είναι απαραίτητο να διεξαχθούν τουλάχιστον 7 αγώνες. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν γίνει τρεις (Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό), ενώ μετά και τις ακυρώσεις που προέκυψαν, οι αγώνες που παραμένουν στο ισχύον πρόγραμμα είναι τα Ράλλυ Γερμανίας, Τουρκίας και Ιαπωνίας.

Η διεξαγωγή των τριών αυτών αγώνων είναι όμως αμφίβολη, με το Ράλλυ Γερμανίας να συγκεντρώνει εξαιρετικά λίγες πιθανότητες να γίνει. Ο λόγος είναι γιατί η καγκελάριος της χώρας, Άγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πως η απαγόρευση μεγάλων γεγονότων στη Γερμανία θα έχει διάρκεια έως τον Οκτώβριο, την ίδια ώρα που το Ράλλυ Γερμανίας είναι προγραμματισμένο για τις 15-18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, οι αγώνες που έχουν το προβάδισμα για να ενταχθούν στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC είναι τα Ράλλυ Σαρδηνίας, Λετονίας, Εσθονίας και Ypres (Βέλγιο).

Τέλος να πούμε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου ανακοίνωσε εννέα αγώνες WRC οι οποίοι θα γίνουν το 2021. Πρόκειται για τους αγώνες σε Μόντε Κάρλο, Φινλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Κένυα, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Αυστραλία. Η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει.

Κωνσταντίνος Νικολάου