Η Βρετανία επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει σε εθνικό επίπεδο, για τουλάχιστον άλλες 3 εβδομάδες, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας κορωναϊού.

«Η χαλάρωση οποιουδήποτε από τα μέτρα που ισχύουν επί του παρόντος, θα διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία και την οικονομία», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος αναπληρώνει τον Μπόρις Τζόνσον όσο αυτός αναρρώνει από τη νόσο Covid-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Εντούτοις, οι βρετανικοί αριθμοί καλύπτουν μόνο θανάτους στα νοσοκομεία και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος.
Τα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία ανακοινώθηκαν στις 23 Μαρτίου, για μια αρχική περίοδο τριών εβδομάδων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προειδοποίησε ότι ο ιός θα «τρέξει ανεξέλεγκτα» εάν αρθούν οι περιορισμοί σύντομα.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, που πραγματοποιήθηκε πριν από την ανακοίνωση της Πέμπτης, έδειξε ότι το 91% των Βρετανών υποστήριξαν επέκταση του lockdown κατά τρεις εβδομάδες.

Ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από Covid-19, αυξήθηκε σε 13.729.