Τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν τρεις βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί στα ορεινά και άλλοι δύο από τον Σεπτέμβριο του 2021, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί στον Καλοπαναγιώτη και τις Κυβίδες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημιουργηθεί σταθμός και στην Πάχνα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα δημιουργηθούν βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου και στην Τριμίκληνη, όπου θα λειτουργήσει ταυτόχρονα και νηπιαγωγείο.

Ο Επίτροπος Ορεινών Θερέτρων, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς.

Όπως εξήγησε, το ωράριο των σταθμών θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες των γονιών, ενώ θα πληρώνουν και ένα συμβολικό ποσό για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.

Ο κύριος Χαμπιαούρης επεσήμανε ότι την όλη προσπάθεια στηρίζει το Υπουργείο Εργασίας και, όπως ανέφερε, τα τοπικά ΣΚΕ των περιοχών και τα κοινοτικά συμβούλια που θα λειτουργήσουν τους σταθμούς, θα μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ευημερίας για να εξασφαλίσουν κρατική χορηγία, έτσι ώστε να καλύψουν κάποια από τα έξοδά τους.