Στο στόχαστρο των ισραηλινών επιδρομών η «φωνή» διεθνών μέσων ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Κτήριο 12 ορόφων όπου στεγάζονται τα γραφεία των Associated Press και Al Jazeera ισοπεδώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα μία ώρα αφότου είχε δοθεί προειδοποίηση για εκκένωση -με το ίδιο το Al Jazeera να μεταδίδει ζωντανά την κατάρρευση της έδρας του. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των νεκρών από το ισραηλινό σφυροκόπημα έχει ανέλθει στους 140 -με δεκάδες παιδιά ανάμεσά τους…

Για το τελευταίο βήμα του Ισραήλ προκειμένου να «σιωπήσει» την ενημέρωση από τον παλαιστινιακό θύλακα, εν μέσω της σύγκρουσης με τη Χαμάς, κάνει λόγο το πρακτορείο Associated Presss.Η στόχευση των δημοσιογράφων συνιστά έγκλημα πολέμου, καταγγέλλει την ίδια στιγμή το αραβόφωνο δίκτυο Al Jazeera, αναφέροντας ότι δόθηκε διορία μίας ώρας προς εκκένωση του κτηρίου, εντούτοις δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους.

Επρόκειτο για κτήριο-ορόσημο για τη διεθνή δημοσιογραφία στην Πόλη της Γάζας­· με τις περισσότερες ζωντανές ανταποκρίσεις να γίνονταν από την οροφή του κτηρίου.

Στον Πύργο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία.