Εντατικές έρευνες διεξάγει η αστυνομία σε σχέση με την αυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος, που τοποθετήθηκε το πρωί στην είσοδο του δικηγορικού γραφείου του αντιδημάρχου του Ύψωνα και στελέχους του ΔΗΣΥ, Κλεάνθη Καραμανίδη, και η οποία πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη.

Ο χώρος που εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από το σημείο όπου πριν μια εβδομάδα εξερράγη η βόμβα σε άδειο γραφείο του κτηρίου της ΣΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αστυνομία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, και δεν αποκλείεται, ο αρχικός στόχος να ήταν το δικηγορικό γραφείο.

Tη βόμβα βρήκε άλλη δικηγόρος του γραφείου γύρω στις 9 το πρωί και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μπροστά στην πόρτα του γραφείου, και η δικηγόρος την εντόπισε την ώρα που έβαζε το κλειδί για να ανοίξει, αφού της μύριζε μπαρούτι.

Στην σκηνή έσπευσαν μέλη της αστυνομίας, και ο εκρηκτικός μηχανισμός αφού αδρανοποιήθηκε από πυροτεχνουργό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Τόσο ο αντιδήμαρχος του Ύψωνα, όσο και η άλλη δικηγόρος του γραφείου, ανάφεραν στους ανακριτές ότι δεν υποψιάζονται κανένα.