Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τερματισμό του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε χθες νέο τελεσίγραφο στις «μη φιλικές χώρες» της χώρας για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμηνύει πως η περίοδος της συνεργασίας της χώρας του με τη Δύση έχει τελειώσει.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι αναζητεί νέα προσχήματα για να ανακοινώσει κυρώσεις στη χώρα του, τόνισε ότι τα τιμωρητικά μέτρα άνευ προηγουμένου που εφαρμόζει είχαν ετοιμαστεί εκ των προτέρων και θα επιβάλλονταν «σε κάθε περίπτωση». Επιμένοντας ότι η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει ποτέ «τα εθνικά της συμφέροντα και τις παραδοσιακές της αξίες» τόνισε πως μολονότι δεν θα γίνει «κλειστή χώρα», δεν θα επιδιώξει καμία περαιτέρω συνεργασία με δυτικές εταιρείες στο άμεσο μέλλον.

Νέες συνομιλίες αντιπροσωπειών Ρωσίας-Ουκρανίας

Με περιορισμένες προσδοκίες, πραγματοποιείται σήμερα, νέο γύρος γύρος διαπραματεύσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Οι συνομιλίες, μεταξύ των δύο μερών, ανακοινώθηκαν από το Κίεβο και θα γίνουν διαδικτυακά.
Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το νέο κύκλο ειρηνευτικών συνομιλιών, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν αρνείται μια συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του ωστόσο όπως σημειώνει οι συζητήσεις θα πρέπει να είναι ουσιαστικές