Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός παρέθεσε το πλήρες ιστορικό για το ατυχές συμβάν, αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο της αρχικής αντιμετώπισης, με την οδηγία αφαίρεσης της σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου.

Προς διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων, ο Υπουργός Παιδείας έχει, ήδη, διατάξει έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος που προέκυψε.
Ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δεν υιοθετεί ανάλογες μεθόδους, αλλά και πως από τούδε και στο εξής θα ακολουθούνται αυστηρότερες διαδικασίες στον τρόπο αξιολόγησης βιβλίων που χρησιμοποιούνται ως σχολικά εγχειρίδια, στη βάση σύγχρονων αντιλήψεων και όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με ικανοποίηση την ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και συνέστησε αποτελεσματικότερες διαδικασίες από τις Υπηρεσίες και τους λειτουργούς του Υπουργείου.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.