Είναι διεθνώς παραδεκτό ότι η Κύπρος είναι πρώτη σε αριθμό τεστ στην ΕΕ, κάτι που επέτρεψε η χώρα μας να κατατάσσεται, μαζί με τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση από την εκδήλωση της πανδημίας, ανάμεσα στις πέντε καλύτερες χώρες στον κόσμο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας  Βίκτωρας Παπαδόπουλος στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

“Αυτό επιτεύχθηκε διότι υπήρξε αγαστή συνεργασία και λαμβάνονταν και λαμβάνονται σοβαρότατα υπόψη οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων” συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφέρει ότι, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, λήφθηκαν πλήρως υπόψη οι εισηγήσεις των ειδικών, όπως πάντοτε, για αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα και με την επιδημιολογική εικόνα, όπως διαμορφώθηκε κατά την τελευταία βδομάδα που δείχνει αύξηση της θετικότητας.

“Άρα, την Κυβέρνηση την καθοδηγούν επιστημονικές απόψεις και όχι πολιτικές σκοπιμότητες” σημειώνει.

Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων, σημειώνει ότι η Κυβέρνηση παρήγγειλε έγκαιρα τον μέγιστο αριθμό εμβολίων από τις εταιρείες τα εμβόλια των οποίων πρόκειται να εγκριθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή της Johnson and Johnson, Curevac και Sanofi.