Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας εξακολουθεί να αγνοείται από χτες (05.04.2023) μετά τη συντριβή τουριστικού ελικοπτέρου κοντά στον κόλπο Χα Λογνκ, στο Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα επίσημα ΜΜΕ.

Η επαφή με το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και τέσσερις Βιετναμέζοι τουρίστες, χάθηκε πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του για να πετάξει πάνω από την περιοχή που κατατάσσεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Το πτώμα του πιλότου βρέθηκε χθες βράδυ γύρω στις 11», ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης VnExpress.

Ομάδα διασωστών βρήκε ένα τμήμα του ελαφρού ελικοπτέρου αμερικανικής κατασκευής Bell 505 σήμερα το πρωί μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα πτώμα, ανέφερε το μέσο ενημέρωσης, το οποίο πρόσθεσε πως άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν κοντά στον κόλπο Χα Λονγκ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

«Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εξακολουθεί να αναζητεί το πέμπτο πτώμα και το υπόλοιπο τμήμα του ελικοπτέρου», διευκρίνισε το VnExpress.

Ο τομέας της πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ διαθέτει καλό επίπεδο ασφάλειας, αν και δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται στρατιωτικά αεροσκάφη είναι συχνά.

Η Northern Vietnam Helicopter Company, στην οποία ανήκει το ελικόπτερο, δήλωσε ότι σταματάει όλες τις τουριστικές περιηγήσεις στη χώρα, σύμφωνα με το βιετναμικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η εταιρία μεταφέρει τους τουρίστες πάνω από τους διάσημους βραχώδεις σχηματισμούς του κόλπου Χα Λονγκ από το 2019. Κανένα δυστύχημα δεν είχε καταγραφεί από την έναρξη λειτουργίας της, σε μια χώρα με αυξανόμενο αριθμό τουριστών.