Η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στον Φαρμακά είναι σαφώς καλύτερη το πρωί της Κυριακής, με πέντε εναέρια μέσα να επιχειρούν στην περιοχή, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

«Η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι σαφώς καλύτερη, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα», σημειώνει ο κ. Κεττής. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με σύμμαχο τη νηνεμία, οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν και με την υποστήριξη προωθητών γαιών κατάφεραν να περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα. Είναι επίσης παρατεταγμένες περιμετρικά και οριοθετούν την περιοχή», συμπληρώνει.

«Νωρίς το πρωί επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα (αεροσκάφη airtractor), ασφαλίζουν περίμετρο και κάνουν ρίψεις εκεί και όπου χρειάζεται. Σε εύθετο χρόνο τα εναέρια θα φτάσουν τα οκτώ με προσθήκη 2 ελικοπτέρων των Βρετανικών Βάσεων και ελικοπτέρου Ε.Φ για συντονισμό», επισημαίνει.

«Συνεχίζουμε με σοβαρό το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας και με στόχο τον περιορισμό τους εν τη γενέσει τους», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Σημειώνει πως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέραν των 250 πυροσβεστών και υποστηρικτών από όλες τις κρατικές υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης, οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ως επίσης και πέραν των 60 πυροσβεστικών και υποστηρικτικών οχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ