Του Πόλυ Χαραλάμπους

Είτε το θέλουμε, είτε όχι, εδώ και εννιά μήνες, ζούμε όλοι στους… ρυθμούς του κορωνοϊού. Μην περιμένετε να σας μιλήσω για μπαλίτσα, από το συγκεκριμένο βήμα.

Θα σας γράψω (κι εγώ) για τους ανθρώπους, που «κάνουν κουμάντο» στις ζωές μας, για όλο αυτό το διάστημα. Για τα αντιφατικά (πολλές φορές) και μη εφαρμόσιμα (σε κάποιες περιπτώσεις) μέτρα, που λαμβάνουν. Ακούτε και διαβάζετε καθημερινώς, τα παράπονα και τις αντιδράσεις πολλών συμπολιτών μας.

Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, μπορεί να λεν ότι απλώς συμβουλεύουν την Κυβέρνηση, αλλά απ’ ότι καταλαβαίνουμε, σπάνια δεν περνούν οι δικές τους προτάσεις.

Το χειρότερο απ’ όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε, ξέρετε ποιο είναι; Η καθημερινή «ηχορύπανση» με τις δημόσιες τοποθετήσεις, κάποιων εκ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας. Είναι στιγμές που ξεπερνούν κάθε όριο, ειδικά όταν επιλέγουν να μας «κουνούν το δάχτυλο» με αυστηρό ύφος, ότι πρέπει να κάτσουμε σπίτι μας.

Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν άλλο τροπάριο. Μας «απειλούν» ότι αν δεν είμαστε «καλά παιδιά» τις επόμενες εβδομάδες, δεν πρόκειται να κάμουμε Χριστούγεννα. Όπως έγραψαν αρκετοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, «ανάθεμα τζι αν κάμουμε, ανάθεμα τζι αν με κάμουμε…».

Το έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο, αλλά θα το επαναλάβω. Δυστυχώς, είναι πολλοί άνθρωποι (οι περισσότεροι), που δεν έχουν τα προσόντα, τον τρόπο και το χάρισμα, να διαχειριστούν την όποια «εξουσία» αποκτούν σε αυτή τη ζωή.

Τούτο ισχύει ακριβώς για κάποια από τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, που ήταν γνωστοί μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα και εντελώς ξαφνικά, λόγω της πανδημίας τους έμαθε όλη η Κύπρος.

Δυστυχώς, επειδή είναι περιζήτητοι στα Μέσα, βγαίνουν και επικοινωνούν καθημερινά με τους πολίτες, μη μπαίνοντας καν στη διαδικασία να ζυγίζουν και την τελευταία λέξη, που εκστομίζουν από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε… «ανέγγιχτα» και μερικά ΜΜΕ, που συμμετέχουν αβασάνιστα στο παιχνίδι της «τρομολαγνείας», που παρατηρείται από τον περασμένο Μάρτιο κι έπειτα. Κατέστη πιο «ανυπόφορη» η κατάσταση, τον τελευταίο καιρό, που αυξήθηκε θεαματικά ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, επειδή συνειδητά ο υπογράφων αποφεύγει να παρακολουθεί βραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Είναι μερικοί, που συστηματικά χρησιμοποιούν «πιασάρικους», υπερβολικούς, ενίοτε παραπλανητικούς τίτλους, μόνο και μόνο για να δείξουν στα αφεντικά τους ότι «γράφουν νούμερα και κλικς» τα Μέσα που τους απασχολούν.

Υπάρχει τρόπος, αγαπητοί αναγνώστες, να μείνετε μακριά απ’ όλη αυτή την «αρρωστημένη» κατάσταση. Να βάζετε ωτοασπίδες και θα δείτε ότι η ζωή σας, θα κυλά σε πιο «φυσιολογικούς» ρυθμούς.

Τελικά, αποδεικνύεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πανδημίας, δεν είναι αυτός καθαυτός ο ιός, αλλά ο τρόπος που «πλασάρεται» στους πολίτες από τους μερικούς ειδήμονες και μερίδα των ΜΜΕ.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα, να μην παρεξηγηθεί από κάποιους και να σπεύσουν να κατατάξουν τον υπογράφοντα στην ομάδα των λεγόμενων «αρνητών του κορωνοϊού».

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6