Συνυπολογίστηκαν οι αντιδράσεις κατά τη λήψη της απόφασης να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει με COVID-19 στο ΤΕΠΑΚ, τονίζει η σύγκλητος, που εμμένει στην απόφαση της.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, Βασίλης Πρωτοπαπάς μιλώντας στον ΚΑΝΑΛΙ 6 ανέφερε ότι αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι με τα υφιστάμενα πρωτοκόλλα είναι πρακτικά αδύνατον να εγγυηθούν την ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο κ. Πρωτοπαπάς διευκρίνισε ότι όλοι όσοι καλούνται να μπουν σε χώρους συγχρωτισμού του πανεπιστημίου, όπως αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο και βιβλιοθήκη, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών και μελών του προσωπικού, δεν θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιλέξαμε μια υπεύθυνη στάση με βάση τους πόρους που έχουμε ως πανεπιστήμιο και τις πολιτικές και τους περιορισμούς που επιβάλουν τα διατάγματα, έτσι ώστε να κάνουμε μια επανεκκίνηση με ασφάλεια, ασφάλεια για όλους – του πανεπιστημίου και της κοινωνίας – και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στη μάθηση.

Οι φοιτητές που δεν μπορούν να έρχονται με φυσική παρουσία για όσο καιρό δεν μπορούν, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, ανέφερε στον σταθμό μας ο κ. Πρωτοπαπάς.

Παράλληλα, είπε, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους φοιτητές ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τη συλλογική προσπάθεια μέσω του εμβολιασμού, να χτίσουμε ένα τέτοιο τείχος ανοσίας, έτσι ώστε να μπορούμε να ξαναβρεθούμε στους χώρους μας και να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας.