Σε 12 καταγγελίες κυνηγών παγκύπρια, προχώρησε η Υπηρεσία Θήρας, πρώτη ημέρα του κυνηγίου της φάσας, χθες. 11 κυνηγοί καταγγέλθηκαν για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ ο δωδέκατος επειδή είχε θηρεύσει φραγκολίνα, το κυνήγι της οποίας απαγορεύεται αυτήν την περίοδο.
Στην Πάφο, καταγγέλθηκαν 7 κυνηγοί, καθώς εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου και θα κληθούν να καταβάλουν χρηματικά πρόστιμα που ξεπερνούν τις 3,000 ευρώ έκαστος.

Έμπειρος κυνηγός ντράπηκε να πει ότι έχασε το δρόμο

Προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας 87 ετών, κάτοικος Λάρνακας ο οποίος ισχυρίστηκε πως έπεσε χθες το πρωί με το αυτοκίνητο του σε χαράδρα στη περιοχή Κόσιης και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, αφού δηλώθηκε ως ελλείπων πρόσωπο. Την απουσία του ηλικιωμένου κυνηγού ανέφεραν στην αστυνομία, κυνηγοί της παρέας του που θα συναντούσε στην περιοχή Κόσιης για την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση, όταν εκείνος δεν παρουσιάστηκε στην ώρα του στο σημείο συνάντησης.
Ο 87χρονος στις 11.40 εντοπίστηκε από μέλος του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου.
Βέβαια η ιστορία όπως αποδείχτηκε είναι εντελώς διαφορετική. Όπως ομολόγησε στην Αστυνομία ο ηλικιωμένος έχασε το δρόμο και περιπλανήθηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή Κόσιης, όπου κι εντοπίστηκε. Ανέφερε αρχικά ατύχημα, αφού όπως ομολογήσει ντράπηκε να αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα και την περιπέτειά του, στους κυνηγούς της παρέας του