Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα  ποινές φυλάκισης εννέα και επτά χρόνων σε δύο νεαρούς, αφού κρίθηκαν ένοχοι σε υπόθεση που αφορά κατοχή ναρκωτικών βάρους 13,5 κιλών κάνναβης, ενώ τρίτο πρόσωπο καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, καταδίκασε 22χρονο και 23χρονο, σε εννέα και επτά χρόνια φυλάκιση, αντίστοιχα, αφού τους έκρινε ένοχους σε υπόθεση που αφορά ναρκωτικά. Επίσης, για την ίδια υπόθεση, καταδίκασε τρίτο πρόσωπο ηλικίας 22 ετών, σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών»

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης «τα τρία πρόσωπα είχαν συλληφθεί στις 11 Ιουλίου 2022, όταν μέλη της ΥΚΑΝ και του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν δύο δέματα τα οποία είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το εξωτερικό και σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι περιείχαν 13.5 κιλά κάνναβης. Το πρωί της 11ης Ιουλίου τα μέλη της ΥΚΑΝ συνέλαβαν νεαρό ηλικίας 23 ετών ο οποίος είχε παραλάβει τα δέματα με άλλο πρόσωπο ηλικίας 22 ετών».  

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της ίδιας μέρα συνελήφθη νεαρός ηλικίας 22 ετών ο οποίος φέρεται να ήταν ο επόμενος παραλήπτης των ναρκωτικών. Της σύλληψης του προηγήθηκαν ενέργειες της ΥΚΑΝ και συγκεκριμένα ανακοπή για έλεγχο αφού ο νεαρός φέρεται να επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά».

Ο νεαρός, αναφέρεται, «στην προσπάθεια του να διαφύγει, συγκρούστηκε με το όχημα του σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Αστυνομίας και στη συνέχεια ανακόπηκε, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης και μεγάλο χρηματικό ποσό».

Πηγή: ΚΥΠΕ