Σοβαρές ζημιές στο επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό προκάλεσαν άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα χθες βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, έσπασαν γυάλινες προθήκες με πέτρες και έγραψαν συνθήματα σε πανό που βρισκόταν έξω από το επιτελείο.

Στον χώρο έχουν μεταβεί μέλη της αστυνομίας και διεξάγουν εξετάσεις και έρευνες.

Την λύπη του εκφράζει το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για την επίθεση με πέτρες από αγνώστους που δέχθηκε το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, στη Λεμεσό.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό και καλούμε το σύνολο του κυπριακού λαού σε ενότητα ανεξαρτήτως του ποιον στηρίζει, ποιον ψηφίζει και από ποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο προέρχεται. Οι προκλήσεις για τον τόπο μας είναι πολλές και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Προστίθεται ότι ο διχαστικός λόγος και η τοξικότητα δυστυχώς ενθαρρύνουν  τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, ούτε στον πολιτισμό μας.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μακριά από ανούσιες, άγονες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις, προβάλλοντας τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Συνεχίζουμε τον προεκλογικό μας αγώνα με σύνεση, με πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια», αναφέρεται.