Άγνωστοι παραβίασαν το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα στην Πάφο κατά τη διάρκεια της νύχτας και έγραψαν συνθήματα όπως «Ελευθερία ή Θάνατος», «Όχι στη μάσκα», «δάσκαλοι, δικτάτορες», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «πρόβατα» σε παράθυρα και πόρτες του σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισαν να τοποθετηθούν φρουροί στα σχολεία κατά τις βραδινές ώρες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και συστήματα ασφαλείας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα έκτροπα, ο Α΄ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μικελλίδης, ανέφερε πως στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης προκαλούν μεγάλη λύπη οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα έκτροπα αφορούν καθαρή περίπτωση βανδαλισμών, σημειώνοντας πως οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο, που αγαπά την Δημοκρατία και σέβεται αυτόν τον τόπο.

Πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η στόχευση αυτών των ακραίων συμπεριφορών, σημειώνοντας πως σκοπό έχουν τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ανωμαλία στη λειτουργία ενός συγκεκριμένου σχολείου και γενικότερα στα σχολεία, απλά και μόνο «για να μπορέσει να περάσει μια οικτρή μειοψηφία το δικό της, κόντρα στη λογική και στην επιστήμη αλλά και στα συντεταγμένα σύνολα αυτού του κράτους».

Τέτοιες ενέργειες, σημείωσε, έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του μέσου Κύπριου πολίτη και τα έχουν καταδικάσει τόσο η Πολιτεία όσο και οι οργανωμένοι φορείς, εκπαιδευτικοί και λοιπά.