Τις σημερινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ που αφορούν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αλλά και τη διαδικασία κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, ανακοίνωσε η ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Προκειμένου να βοηθήσει τα Σωματεία σε όλη την Ευρώπη, τα οποία είχαν οικονομικές ζημιές λόγω της πανδημίας του COVID-19, για να έχουν ευελιξία στην εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, αποφάσισε:

Όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρέπει μέχρι την 31η Ιουλίου να αποδείξουν ότι είναι τακτοποιημένες όλες τους οι οφειλές σε άλλες ομάδες, σε εργοδοτούμενους τους και προς το κράτος. Ουσιαστικά, παίρνουν παράταση έναν μήνα αφού κάθε χρόνο, η ημερομηνία αυτή ήταν η 30η Ιουνίου.

Εναρμόνιση μεταγραφικής περιόδου

Η προθεσμία εγγραφής ποδοσφαιριστών από τις ομάδες που θα παίξουν στους ομίλους του Champions και του Europa League έχει καθοριστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020. Ως εκ τούτου, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA καλεί όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της να υιοθετήσουν ένα εναρμονισμένο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με την ημερομηνία που καθορίζεται να είναι η 5η Οκτωβρίου 2020.

Διαδικασία κλήρωσης προκριματικών Μουντιάλ 2022

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA η διαδικασία της κλήρωσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Εκκρεμεί η τελική έγκριση από τη FIFA

Θα σχηματιστούν δέκα όμιλοι, πέντε με έξι ομάδες και πέντε με πέντε ομάδες. Οι δέκα νικήτριες ομάδες θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022. Οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με δύο ομάδες που θα προκριθούν από το Nations League, θα αγωνιστούν σε play-offs μέσω των οποίων, άλλες τρεις ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ.