Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS, μετά από μια επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν επιτυχώς μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή», ανέφερε σε δήλωση.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, σκοτώσαμε στο πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi — τον αρχηγό του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση. Θα κάνω δηλώσεις στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας», κατέληξε στην ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια «επιτυχημένη» αντιτρομοκρατική αποστολή στη βορειοδυτική Συρία την Τετάρτη, αλλά έδωσε λίγες άλλες λεπτομέρειες.

«Οι δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αντιτρομοκρατική αποστολή σήμερα το απόγευμα στη βορειοδυτική Συρία. Η αποστολή ήταν επιτυχής. Δεν υπήρξαν απώλειες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.

Ένα από τα ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν στην αποστολή αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και στη συνέχεια χρειάστηκε να ανατιναχτεί στο έδαφος από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το εάν αφορούσε χερσαία στρατεύματα και ελικόπτερα, όπως ισχυρίστηκε σε μια σειρά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Naftemporiki.gr