Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέρριψε την κατηγορία της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ και το NATO έχουν εμπλακεί σε πόλεμο δι’ ενδιαμέσων εναντίον της Μόσχας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανησυχητική τη «ρητορική του Κρεμλίνου» και διαβεβαιώνοντας πως «δεν επιτιθέμεθα εμείς στη Ρωσία».

Η Ουάσινγκτον, είπε ο κ. Μπάιντεν, βοηθά το Κίεβο να αμυνθεί μετά τη ρωσική επίθεση.
Προηγουμένως ο κ. Μπάιντεν δικαιολόγησε το αίτημα του το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερων όπλων στο Κίεβο, αξίας 20 δις δολαρίων, τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να παραμένει παθητικός παρατηρητής.

Ρωσία: «Οι άμαχοι να φύγουν από το Αζόφσταλ, οι μαχητές να παραδοθούν»

Η Ρωσία απέρριψε τις εκκλήσεις για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με στόχο τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου, ώστε να απομακρυνθούν μαχητές και άμαχοι, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι άμαχοι μπορούν να φύγουν και να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν, αλλά οι στρατιωτικοί θα πρέπει να εξέλθουν του Αζοφστάλ και να καταθέσουν τα όπλα.
Είπε επίσης ότι η Ρωσία εγγυάται τις ζωές τους και ότι θα τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη εάν τη χρειαστούν, αλλά τίποτα περισσότερο.