Το μοντέλο ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλο για τη Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι η Τουρκία στηρίζει τα δικαιώματα Τ/κ επί των ενεργειακών πηγών της Κύπρου.

Σε μήνυμά του στο τουίτερ με τίτλο «Η Κύπρος Εθνικής μας υπόθεση – η επιχειρηματική, ανθρωπιστική και αποτελεσματική εξωτερική μας πολιτική» ο Τούρκος Υπουργός  Εξωτερικών αναφέρει: «Τονίσαμε μαζί με την τ/κ πλευρά ότι το μοντέλο λύσης της ομοσπονδίας, που δοκιμάστηκε εδώ και μισό αιώνα, δεν είναι πλέον κατάλληλο».

«Υποστηρίξαμε σθεναρά το όραμα της τδβκ στη λύση δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας» συνεχίζει, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Διασφαλίσαμε η τδβκ να γίνει αποδεκτή ως μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Έτσι η τδβκ έγινε δεκτή σε διεθνή οργανισμό με το συνταγματικό της όνομα για πρώτη φορά. Υποστηρίξαμε επίσης το άνοιγμα από την κυβέρνηση της τδβκ των Βαρωσίων που ήταν κλειστά εδώ και 46 χρόνια. Προστατεύσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τ/κ επί των πηγών ενέργειας στην Κύπρο και γύρω από αυτήν, καθώς και τα συμφέροντά τους», αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.