Τα σχέδια της τρίτης Περιβαλλοντικής Γειτονιάς τα οποία περιλαμβάνουν χώρους άθλησης και πρασίνου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου παρουσιάστηκαν στο Παττίχειο Δημοτικό θέατρο από τον Δήμο Λεμεσού.
Το συνολικό κόστος εκτιμάται από τους μελετητές ότι θα φτάσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το έργο είναι συνολικού μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων και αφορά την βελτίωση των οδών Αγίας Αικατερίνης, Πλούτωνος, Αναπαύσεως, Λάμπρου Πορφύρα, Λορέντζου Μαβίλη, Δημόκριτου, Χανίων, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Επτανήσου και Ξενοφώντος Φαρμακίδη.
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, μονοδρομήσεις, ενίσχυση πρασίνου με δεντροφυτεύεις, ποδηλατοδιαδρόμους, χώρους στάθμευσης και δημιουργία skatepark.
Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για την ολοκλήρωση των άλλων δύο περιβαλλοντικών γειτονιών Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας, καθώς με βάση το σχεδιασμό, οι τοπικοί δρόμοι αναδιαμορφώθηκαν.
Ο κ. Νικολαΐδης διευκρίνισε παράλληλα ότι οι περιβαλλοντικές γειτονιές Αγίου Σπυρίδωνα, Ομονοίας και Αγίου Νικολάου δεν θα είναι απομονωμένες παρεμβάσεις αλλά θα συνδεθούν με διάφορους τρόπους, με την πόλη.