Αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της Κύπρου, αποτελεί η πτώχευση του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού παρόχου της Ευρώπης, της FTI Group που εδρεύει στην Γερμανία.

Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε χθες στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, αφού όπως ανακοίνωσε ο Γερμανικός όμιλος εταιρειών οι κρατήσεις του συνέχισαν να μειώνονται, ενώ πολλοί προμηθευτές επέμεναν σε προκαταβολές, τις οποίες η FTI δεν είναι σε θέση να πληρώσει.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης σημειώνει ότι γύρω στις 30 χιλιάδες τουρίστες που θα έρχονταν στην Κύπρο, επηρεάζονται, ενώ χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή πλήγμα που προστίθεται σε άλλες προκλήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, μπορεί να ακούγεται μικρός ο αριθμός, αλλά θεωρούμε ότι είναι αρκετά σημαντικός, ενώ σημαντικός είναι και ο αντίκτυπος στην προοπτική που είχε η Γερμανική αγορά στην Κύπρο», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα δοκιμαστεί και πάλι, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα δείξει την ανθεκτικότητα της.

Σημειώνεται ότι από την εξέλιξη αυτή επηρεάζονται 160 ξενοδοχεία, καθώς και πολλές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μεταφορών και ταξιδιωτικά γραφεία που συνεργάζονταν με την Γερμανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των ταξιδιωτικών πρακτόρων, Χάρης Παπαχαραλάμπους, πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για τους Γερμανόφωνους τουρίστες που βρίσκονται στην Κύπρο και συνεργάστηκαν με την συγκεκριμένη εταιρεία. Ο κ. Παπαχαραλάμπους εξήγησε ότι οι τουρίστες αυτοί, θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και θα πρέπει να ξαναπληρώσουν για τα έξοδα τους στις ξενοδοχειακές μονάδες, στην συνέχεια, είπε, θα πάρουν αποδείξεις για να αποζημιωθούν από ειδικό ταμείο αφερεγγυότητας που έχει συσταθεί στην Γερμανία.