Σε 325 καταγγελίες πολιτών και 10 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 48ωρο.

Τις τελευταίες 48 ώρες που έληξαν στις 06:00 σήμερα, η Δύναμη προέβη σε 20.034 ελέγχους σε παγκύπρια βάση.
 
Στο μεταξύ, στην επαρχία Λεμεσού καταγγέλθηκαν εξωδίκως συνολικά επτά υποστατικά, από τα οποία, οι υπεύθυνοι τεσσάρων εστιατορίων, γιατί εξυπηρετούσαν πελάτες σε εσωτερικό χώρο, καθώς επίσης οι υπεύθυνοι άλλων τριών υποστατικών (μπαράκι, καφετέρια και μίνι μάρκετ) για άλλα αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης νόμο.

Επιπρόσθετα, στην επαρχία Πάφου, καταγγέλθηκαν εξωδίκως συνολικά τρία υποστατικά (δύο εστιατόρια και μια καφετέρια), γιατί εξυπηρετούσαν πελάτες σε κλειστούς χώρους, καθώς και  για αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης νόμο. 
 
Οι καταγγελίες κατά επαρχία το τελευταίο 48ωρο:

Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 4.078 έλεγχοι και προέκυψαν 46 καταγγελίες πολιτών, ενώ στη Λεμεσός πραγματοποιήθηκαν 5.150 έλεγχοι με 128 καταγγελίες πολιτών και επτά καταγγελίες υποστατικών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 3.251 έλεγχοι με 44 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο  2.408 έλεγχοι με 40 καταγγελίες πολιτών και 3 καταγγελίες σε υποστατικά, ενώ στην Αμμόχωστο 2.478 έλεγχοι με 34 καταγγελίες πολιτών.

Επιπλέον, στη Μόρφου διενεργήθηκαν 1.655 έλεγχοι με 6 καταγγελίες πολιτών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία η Τροχαία διενήργησε 914 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 27 καταγγελίες πολιτών, η ΜΜΑΔ διενήργησε 16 ελέγχους, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία, ενώ η Λιμενική  και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 84 ελέγχους χωρίς επίσης να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Οι 176 καταγγελίες πολιτών αφορούσαν στην μη αποστολή σχετικού μηνύματος για έγκριση και οι 77 διακινήσεις χωρίς τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Επίσης, 42 καταγγελίες αφορούσαν διακινήσεις μετά τις 11 το βράδυ και 18 σε υπεράριθμους επιβαίνοντες σε οχήματα.