Τρία νέα περιστατικά κορωνοϊού από σύνολο 1,855 εργαστηριακών εξετάσεων, ανακοίνωσε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

• Από 177 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

• Από 103 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Το πρώτο κρούσμα αφορά Φιλιππινέζα που ζει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό. Επέστρεψε από Φιλιππίνες στις 17/7 και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό από τότε. Έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά.

Τα άλλα δύο είναι επαφές του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 24/7 που είχε πυρετό και υποβλήθηκε σε εξέταση μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας. Και τα δύο είναι στη Λεμεσό.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,060.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 165 εργαστηριακές εξετάσεις,

• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,007 εργαστηριακές διαγνώσεις,

• Από τα δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 326 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

• Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, είχαμε αποτέλεσμα για 77 δείγματα.