Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί τρία μέλη της Αστυνομίας, για την υπόθεση της απόδρασης δύο προσώπων από τη νόμιμη κράτηση τους στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου,  με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας  Κύπρου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως διατάχτηκε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι . Επίσης συνέχισε, διορίστηκε αστυνομικός ο οποίος θα διερευνήσει τις συνθήκες της απόδρασης τους.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμη πως ” δεν θα προδικάσουμε το αποτέλεσμα” ωστόσο  σημείωσε, “εκ πρώτης όψεως φέρεται να υπάρχει αμέλεια από κάποια μέλη της Αστυνομίας και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τρία μέλη της δύναμις ενώ  ξεκίνησε η έρευνα για να διαπιστωθούν ακριβώς οι συνθήκες της απόδρασης των δύο κρατουμένων ”.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, η  Αστυνομία καταζητεί 28χρονο ( Αλέξανδρο Σαρκισίδη) και 34χρονο ( Ernai Kozmiov) ρωσικής καταγωγής κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων  στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόδρασης από νόμιμη κράτησής τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε, ότι τα πιο πάνω πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν υπό κράτηση στα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, απουσίαζαν. 

Και οι δύο κατηγορούνται για σαράντα και πλέον διαρρήξεις.

Η Αστυνομία Πάφου απευθύνει έκκληση στο κοινό όπως  οποιεσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στο τηλέφωνο 26806021, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή διαδικτυακά μέσω της κατηγορίας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application και την ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ