Υπομονή μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές προκειμένου να εφοδιάσουν τα οχήματα τους και να μπορέσουν να επωφεληθούν και πάλι από τον μειωμένο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Οι καταναλωτές καλούνται από τα μεσάνυχτα σήμερα να πληρώσουν αυξημένες τιμές στα καύσιμα κατά επτά έως οκτώ σέντ λόγω γκάφας της απελθούσας κυβέρνησης και κακής συνεννόησης με τη Βουλή.

Συγκεκριμένα από σήμερα ο φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 7 σεντ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 8,3 σεντ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 6,4 σεντ το λίτρο.

Παρά την απόφαση του απελθώντος Υπουργικού Συμβουλίου να παραταθεί, για άλλους δυο μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος Απριλίου, η επιβολή μειωμένων συντελεστών στον φόρο κατανάλωσης, το σχετικό νομοσχέδιο, απεστάλη στη Βουλή μόλις χθες όπως επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Βάσει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του Συντάγματος, δεν έγινε ωστόσο, επίσημη κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Για τον λόγο αυτό, έσπευσε να δώσει πυροσβεστική λύση η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Σε συνεννόηση και με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου αποφάσισαν έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών αύριο στις 3 το απόγευμα και αμέσως μετά στις 4 θα ακολουθήσει Ολομέλεια με μοναδικό θέμα τις τιμές των καυσίμων. Σημειώνεται ότι αναμένεται πως η δημοσίευση του νόμου στην επίσημη εφημερίδα της δημοκρατίας και η εφαρμογή του θα γίνει την Παρασκευή.

Όπως δήλωσε η κα Ερωτοκρίτου δεν ήταν διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την επόμενη τακτική Ολομέλεια της Βουλής στις 9 Μαρτίου και να συνεχίσουν επιβαρύνονται οι Κύπριοι καταναλωτές με την αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε να υποβάλει το σχετικό νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εκτίμησε επίσης ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα ξεπεράσουν, εντός της ημέρας, τα οκτώ σεντ το λίτρο.