Επί ποδός βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την Κύπρο για να παράσχει βοήθεια στο κοινό λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την περιοχή μας.

Στην  Λάρνακα από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 43 κλήσεις για βοήθεια με επίκεντρο τις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς και Κιτίου.

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών και επιχειρήσεων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινήσεις δέντρων, καθώς και ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματά τους τα οποία είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σε μία περίπτωση παρασχέθηκε βοήθεια σε πρόσωπο το οποίο επιθυμούσε να εξέλθει της οικίας του με ασφάλεια λόγω των ορμητικών νερών.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επιπλέον 16 κλήσεις, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 216 από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι σημερινές κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, καθώς και ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων και μετακινήσεις δέντρων. Σε μία περίπτωση παρασχέθηκε βοήθεια σε πρόσωπο το οποίο επιθυμούσε να εξέλθει της οικίας του με ασφάλεια λόγω των ορμητικών νερών.

Εξάλλου στην Επαρχία Λευκωσίας η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε ένα μεμονωμένο περιστατικό ανοίγματος οχετού ομβρίων υδάτων.

Οι υπόλοιπες επαρχίες δεν δέχτηκαν κλήσεις που να σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα.