Για σκοπιμότητες που τους άφησαν χωρίς πυροσβεστικά οχήματα κάνουν λόγο τα τρία πυρόπληκτα χωριά Βαβατσινιά, Άγιοι Βαβατσινιάς και Ακαπνού.  Όπως καταγγέλλουν, οι διαχειριστές  δωρεάς που έγινε  από ιδιωτική εταιρεία για αγορά πυροσβεστικών οχημάτων για  όλες τις πυρόπληκτες κοινότητες από τη φονική πυρκαγιά του Αρακαπά, ξόδεψαν μεγάλο μέρος της για άλλους σκοπούς και τις άφησαν χωρίς πυροσβεστικά. Οι καταγγέλλουσες κοινότητες  ζητούν την παρέμβαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών κοινοτήτων,  μετά τη φονική πυρκαγιά του Αρακαπά, ιδιωτική εταιρεία διέθεσε χρηματικό ποσό πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ με κύριο σκοπό την αγορά από όλες τις πυρόπληκτες κοινότητες μικρών πυροσβεστικών οχημάτων για να μπορούν να αντιμετωπίζουν στο μέλλον, εν τη γένεση τους φωτιές.

«Δυστυχώς μικρότητες και σκοπιμότητες οδήγησαν αυτούς που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τη δωρεά στην απόφαση αντί να προμηθεύσουν όλα τα πυρόπληκτα χωριά με  εξοπλισμένο πυροσβεστικό διπλοκάμπινο, να αφήσουν τα δικά μας χωριά έξω και να ξοδέψουν μεγάλο μέρος της δωρεάς για άλλους σκοπούς. Έτσι τώρα μερικά από τα πυρόπληκτα χωριά έχουν μέχρι και έξι πυροσβεστικά οχήματα στη διάθεση τους, ενώ τα δικά μας  δεν έχουν ούτε ένα» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα κοινοτικά συμβούλια των τριών χωριών της επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μικρόψυχη ενέργεια η οποία βλάπτει όχι μόνο τις κοινότητες μας αλλά και τις κοινότητες αυτών που πήραν τη σκανδαλώδη απόφαση αφού μια ενδεχόμενη φωτιά στα δικά μας χωριά είναι βέβαιο ότι θα φτάσει μεγάλη και ανεξέλεγκτη και στα δικά τους αφού δεν θα έχουμε τα μέσα να την αντιμετωπίσουμε στη γένεση της, όπως έγινε δυστυχώς με τη φωτιά του Αρακαπά».

Οι διαμαρτυρόμενες κοινότητες καλούν τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Γεωργίας να διερευνήσουν την καταγγελία τους  για να «διαπιστωθεί ποιοι πήραν την απόφαση και αν ενδεχομένως παραπλάνησαν το μεγάλο δωρητή».

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική πυρκαγιά,  οι κάτοικοι των τριών χωριών, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όσους τους συμπαραστάθηκαν στη μεγάλη τραγωδία που τους έπληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ